محمد مهدي توسلي در گشايش مراسم اين دوره گفت: اين دوره در حالي شروع مي شود که شهر کراچي شاهد برگزاري مراسم سالگرد يکي از بزرگترين عرفا و مشايخ و اولياء ا... است که بخشي از نوشته ها و آثار و کلام وي به فارسي است.
وي افزود: علامه محمد اقبال معتقد بود انديشه هاي بزرگش را تنها بايد با زبان شيرين فارسي بيان کند. بنابراين براي نزديک شدن به روح کلام انديشمندان دو کشور دانستن زبان فارسي بعنوان پل ارتباطي بسيار اهميت دارد.
\"قاضي برهان الدين\" از مولانا شناسان و مفسران مشهور مثنوي معنوي نيز در اين مراسم گفت: فهم و دانستن زبان فارسي يعني درک مولانا و سعدي، يعني درک عشق و حقيقت.
وي دانستن زبان فارسي را براي مردم دانش دوست پاکستان از واجبات برشمرد و تصريح کرد:نمي شود براي درک مفاهيم ادبي ، عرفاني و کلامي کوشش کرد ولي با زبان فارسي بيگانه بود.
دکتر \"لاشاري\" استاد دانشگاه و مدير کل طرحهاي تحقيقاتي و ابتکارات ويژه ايالت سند نيز گفت: تمام آثار بجا مانده از گذشته، بصورت مکتوب يا سنگ نبشته، بويژه در ايالت سند به زبان فارسي است. همچنين تمام اسناد تاريخي ما به زبان فارسي است که براي فهم آنها به آموختن فارسي نياز است و جز اين راهي نيست.
115/
انتهای پیام/